AKCE BRASIL SANTOS! Pokles ceny u 250 g z 170 Kč na 145 kč, u 500g z 340 Kč na 290 Kč a u 1000 g z 680 Kč na 580 Kč.

Jak správně připravit espresso? Připravte si ho doma jako profesionál

Jak správně připravit espresso

Karamelová barva, vyvážená chuť a plná vůně. Tak vypadá nejoblíbenější nápoj na světě. Italské espresso. Připravte si ho doma jako profesionální barista. 

Espresso je jen jedno 

„Jedno malé preso, prosím!” I vy si takto objednáváte vaši oblíbenou kávu? V Čechách vám obsluha v restauraci bude rozumět. V zahraničí na toto označení raději zapomeňte. Proč? Nejoblíbenější nápoj na světě má jen jeden správný název. Caffè espresso. V Itálii si vystačíte se slovíčkem caffè

Jak vypadá správné espresso

Připravit pravé a lahodné espresso je trochu věda. Jak by měla výsledná káva vypadat?

  • Espresso má objem 20 - 30 ml.
  • Podává se  v malém předehřátém šálku o objemu kolem 50-70 ml.
  • Na jeho povrchu je několikakilometrová hustá a hladká vrstva pěny.
  • Barva espressa je karamelová nebo oříšková.
  • Není příliš řídké a vodnaté.
  • plnou a vyváženou chuť i vůni. 
  • Je výborné i bez cukru a bez mléka

Příslušenství pro přípravu espressa 

Máme pro vás dvě zprávy. Jednu dobrou a jednu... No, začneme tou dobrou. I doma si můžete připravit výborné espresso. A ta druhá zpráva? Jeho příprava vyžaduje hodně zkušeností a poměrně drahou výbavu. Co budete potřebovat?

  • Kvalitní mlýnek na kávu,
  • kávovar s příkonem na ohřev nad 1000 W a tlakem 9 barů, 
  • výbornou zrnkovou kávu

Druhy kávy 

V nabídce našeho e-shopu najdete tradiční kávu s širokou škálou vůni a chutí. Dovážíme ji ze všech světových kontinentů a pražíme u nás v Napajedlích. 

  • Zrnková káva je výtečnou volbou pro opravdové milovníky kávy. Zamilujete si její čerstvou vůni a plnou chuť. Pokud máte doma kávovar nebo mlýnek na kávu, je pro vás pražená zrnková káva jasnou volbou.
  • Mletá káva je ideální volbou, pokud nevlastníte mlýnek na kávu. Mletou kávu pro vás připravujeme z čerstvě pražených zrn u nás v pražírně. 
  • Káva Arabica tvoří asi tři čtvrtiny celosvětové produkce. Vyznačuje se bohatou chutí a neodolatelným aroma. Ucítíte ovoce, čokoládu a květiny. Oproti robustě je kyselejší a má 2 až 3 krát méně kofeinu.
  • Káva Robusta má drobná a zaoblená zrna s rovnou rýhou uprostřed. Podíl kofeinu v zrnu je až 3 % a vyznačuje se nahořklou chutí.

Naše espresso směs ( arabica/robusta)

Naše espresso směs ( arabica/robusta)

Hrubost mletí kávy

Hrubost mletí kávy má na kvalitě výsledného espressa velký podíl. Když namelete kávová zrna příliš hrubě, voda jimi rychle proteče. Espresso bude světlé, řídké a bez pěny. Příliš jemně namletá káva má naopak na svědomí hořkou chuť a tmavou pěnu. Jak tedy poznáte správnou hrubost kávy? Pouze praxí. Nevzdávejte to a připravujte espresso tak dlouho, dokud nebude perfektní. 

Podmínky pro přípravu espressa 

Čísla 7-90-9-25 jsou mantrou každého milovníka espressa. Co znamenají?

  • 7 gramů kávy
  • 90 stupňů teploty vody
  • 9 barů tlak vody
  • 25 vteřin doba extrakce 

Přesně to budete potřebovat, abyste si připravili perfektní espresso

7 tipů na přípravu dokonalého espressa

  • Namelte kávu a odměřte 7 gramů.
  • Důkladně osušte páku kávovaru, aby se na ni káva nelepila.
  • Páku naplňte mletou kávou a rovnoměrně ji rozprostřete.
  • Stlačte kávu tamperem co nejvíce rovně. Pokud ji stlačíte nakřivo, voda bude protékat nerovnoměrně.
  • Otřete okraje páky, nasaďte ji na hlavu kávovaru a pevně utáhněte
  • Zapněte výdej vody a pod trysku vložte nahřátý šálek.
  • Hlídejte čas a objem. Přibližně za 25 vteřin byste měli získat 30 ml kávy

Teď už si můžete pochutnat na tom nejlepším domácím espressu. Přejeme dobrou chuť.

Perfektní espresso

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení