Burundi (100% arabica)
Káva se vyznačuje plnou harmonickou vůní s jemnou kyselostí.
Tato káva je hlavním exportním artiklem afrického státu BURUNDI.
Kávu dodáváme středně praženou.
Kategorie: | Naše tradiční káva |
---|
Burundi (100% arabica)Jak káva chutná Tato káva se vyznačuje komplexními tóny citrusů a koření, které v dochuti doplňuje hnědý cukr. Je fantastická především na přípravu filtrované kávy, kdy se projeví její delikátní acidita a sladkost. Kávu dodáváme středně praženou. |
![]() |
Z historie pěstování kávy v Burundi
Krátce o Burundi. Podobně jako ve Rwandě se o rozvoj kávového obchodu zasloužili Belgičané, pod jejichž správu tato země do roku 1962 patřila. K rozvoji soukromých zpracovatelských závodů došlo až po konci občanské války v roce 2005. Burundi disponuje ideálními podmínkami pro pěstování a zpracování vysoce kvalitních káv. |
Informace o Burundi
![]() |
Vnitrozemský stát ve střední Africe. Krásná země především pro své vodopády a národní parky. Burundi se řadí mezi nejchudší země světa, zemědělství je zde hlavním způsobem výdělku. Nejčastější exportní plodinou zde právě káva.
Geograficky je tento stát výborně umístěn pro pěstování kávy, neboť krajina je tu hornatá s vhodným klimatem. Arabika se zde pěstuje v nadmořských výškách 1500 až 2000 m. |
Jak skladovat kávu Kávu skladujte v pokojové teplotě a ve tmě. Minimální trvanlivost je 6 měsíců, ale doporučujeme nakupovat vždy tolik kávy, abyste balení spotřebovali do měsíce a vychutnali si tak její aroma a čerstvost. |
![]() ![]() |